Fyllning:
800 g köttfärs (kycklingfärs)
2 stora gula lökar
1 burk krossade tomater
3 pressade vitlöksklyftor
5 msk tomatpuré
1 buljongtärning
3 krm salt
2 krm peppar
1 1/2 tsk salladskrydda
1 1/2 tsk basilika
2 dl riven ost
150 g ädelost
Deg:
100g smält margarin
2 dl vatten
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 ägg
8 dl vetemjöl
(blandas samman och jäses i 40 min)
Smörj en plåt och kavla ut halva degen så att det täcker hela plåten. Bred ut köttfärsröran över degen, Kavla ut resten av degen så att det blir som ett täcke över. Nyp noggrant ihop degen i kanterna, pensla med ett ägg och strö över 2 dl ost. I ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
God dressing:
6 dl gräddfil
2 dl ceme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm salt krm peppar
5-5 tsk italiensk salladskrydda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar