6 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk bakpulver
1/2 dl kakao
3 dl hett vatten
300 g smält smör
4 ägg
4 dl blåbär
2 dl fast blåbärssylt
300 g mörk choklad
1 msk rapsolja
Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en plåt 35x40 cm med höga kanter.
Blanda socker, vetemjöl och vaniljsocker, sikta i bakpulver och kakao
Rör ner hett vatten och smält smör i de torra ingredienserna, vispa sen i äggen, fördela smeten i formen, strö över blåbären, grädda 30-35 min.
Låt kakan svalna, bred sen över ett tunnt lager med blåbärssylt.
Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt oljan och rör om, bred chokladen över kakan. Låt chokladen stelna, skär sen kakan i trekantiga bitar. Spritsa grädde på och stick ner lite choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar