2 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
2 ägg
2 msk snabbkaffe
2 dl färska eller frysta tinade hallon
1/2 dl kokosflingor att bröa formen med
Sätt ugnen på 175 grader, blanda de torra ingridienserna till kakan i en skål.
Smörj en form med löstagbara kanter och bröa den med kokosflingorna.
Smält smöret och rör ner äggen däri, samt tillsätt snabbkaffet och hallonen vispa ej.
Vänd snabbt ner smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugenen ic ca 14-7 min.
Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis har stannat, tag ut kakan från ugnen och kyl sen kakan i frysen i ca 20 min, då blir den lätt att skära upp och lagomt kladdig.
garnera med lite hallon och servera med vispad grädde el vaniljgalss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar