SARAS SMÖRGÅSTÅRTA

Ingredienser
12 skivor formfranska

Fyllning
1 burk salladskrabba, 120 g
1 burk tonfisk, 150 g
2 dl lätt-creme fraiche
En halv dl hackad dill
1 msk tomatpuré
4 hackade soltorkade tomater
En halv tsk salt
1 krm kajennpeppar

Garnering
2 dl crème fraiche
1 dl lättmajonäs
1 påse saffran
Ett halv krm salt
200 g skivad kallrökt lax
200 g skalade räkor
4 hårdkokta ägg
körsbärstomater
dillvippor
Små salladsblad, t ex ruccola eller strimlad salladslök.

Gör så här
Skär bort kanterna på brödet. Häll bort spadet från burkarna. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen. Mosa tonfisken så det inte blir klumpar.

Lägg ut fyra formfranska bredvid varandra till en kvadrat på ett tårfat. Bred ut hälften av fyllningen. Lägg på ett nytt lager med brödskivor. Bred på mer fyllning. Lägg ut ytterligare ett lager med bröd.

Rör ihop crème fraiche och blanda med majonäs, saffran och salt.

Bred röran runtom och ovanpå tårtan. Lägg ut laxen ovanpå tårtan. Garnera med räkor, ägg, tomater och dill. Garnera kanten med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar