RABARBERSOPPA MED KARDEMUMMAYOGHURT OCH SKORPSMULOR

**** 4 portioner

4 rabarberstjälkar ca 450 g
1 dl strösocker
1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
1 citron
2 dl yoghurt
2 msk florsocker
1/2 tsk kardemummakärnor
8 biscottiskorpor

Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg ned i en kastrull och strö över socker och dela och delad och utskrapad vaniljstång. Fyll på med ca 5 dl vatten så täcker och koka sen rabarbern tills den är riktigt mjuk. Låt dra och sila sen bort rabarbern.

Tvätta och riv skalet av citronen. Rör yoghurten med citronska, florsocker och stött kardemumma.

Krossa skorporna grovt.

Smala av soppan med pressad citronjuice och servera den väl kyld med kardemummayoghurt och skorpsmulor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar